Zelfgemaakte kwarktaart

Zelfgemaakte kwarktaart

Een heerlijk frisse taart met aardbeien en frambozen vers uit de tuin. Lees hier hoe je deze overheerlijke taart zelf kunt maken. Geniet ervan!

Taart uit de koelkast

Als je jarig bent in de zomer, ken je het ‘probleem’. Je wilt wel graag zelf een lekkere taart maken, maar op een warme dag zet je liever de oven niet aan. Dit recept is de oplossing: hij is te maken met koelkast, maar zonder oven.

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 g koekjes, bijv. spritsen
  • 75 g boter
  • 9 gelatineblaadjes (15 g)
  • 250 g aardbeien
  • 250 g frambozen
  • scheutje citroensap
  • 250 ml slagroom
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 500 g volle kwark

Ter garnering
 
  • frambozen

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.
  2. Laat de boter smelten en meng dit door de koekkruimels.
  3. Bekleed een springvorm (24-26 centimeter) met bakpapier en schep hier het koekjesmengsel in.
  4. Verdeel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Zet de koekbodem in de koelkast en laat daar een kwartier koud worden.
  6. Leg de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water.
  7. Maak het fruit schoon, snijd grote aardbeien in stukken en doe al het fruit met een scheutje citroensap in een pannetje.
  8. Breng het geheel al roerend aan de kook, zet het vuur zachter en laat vijf minuten pruttelen.
  9. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot het fruitmengsel glad is.
  10. Laat iets afkoelen en voeg dan de blaadjes gelatine toe.
  11. Roer door tot de gelatine is opgelost.
  12. Klop de slagroom met de suiker lobbig.
  13. Spatel de room rustig door de kwark en spatel er vervolgens het fruitmengsel door.
  14. Roer tot een homogeen geheel en giet het op de taartbodem.
  15. Strijk de bovenkant mooi glad en laat de taart een nacht in de koelkast opstijven.
  16. Serveer met verse frambozen.