December

Filter op:
Kerstpaté met gevogelte en noten

Maak de paté een á twee dagen voordat u het wilt serveren. Dan zijn de smaken optimaal ingetrokken. Dit recept is goed voor een kilo paté.

Door Klaske Bakker
Rösti met worst en uienjam

Rösti is een soort pannenkoek van geraspte aardappels; van binnen lekker zacht en van buiten met een krokant korstje. Lekker met ambachtelijke worst, wat gebakken salie en gekaramelliseerde uienjam.

Door Landleven
Winterpasta met spek, kaas en kool

Deze pasta met gestoofde witte kool met spekjes, knoflook en tijm en een flinke hand oude kaas is een makkelijk te maken wintergerecht.

Door Landleven
Langzaam gestoofd lamsvlees

Heel langzaam gegaard lamsvlees met savooiekool, dat is echt fijn winters eten. Romige, gekookte polenta past hier perfect bij, maar u kunt het ook met aardappelpuree of gekookte aardappels eten.

Door Landleven
Open tosti met zuurkool

Een tosti op een open vuurtje maken is erg leuk! Let op: laat het vuur niet te hoog worden, dan verbrandt de tosti. Verplaats de tosti naar de rand als de vlammen te hoog worden of bak hem in een koekenpan die u op het rooster zet. U kunt de tosti natuurlijk ook gewoon in een koekenpan op het fornuis maken.

Door Landleven
Gebakken polenta met paddenstoelen

Gebakken polenta met paddenstoelen, tijm en belegen kaas.

Door Landleven
Aardappelgratin

Deze gratin heeft laagjes aardappel, zuurkool, gekaramelliseerde ui, spekjes en lekker veel geraspte pittige kaas.

Door Landleven
Luchtige hazelnootcake

Heerlijke hazelnootcake met poedersuiker.

Door Landleven
Fries suikerbrood

Maak zelf dit heerlijke Friese suikerbrood. Deze hoeveelheden zijn genoeg voor één bofferd (van 1.250 gram), anderhalf grote suikerbrood of drie kleine (420 gram).

Door Klaske Bakker
Oliebollen

Oliebollen kun je zelf bakken. Lekker en minder vet dan die je bij een kraam koopt. Gelukkig én gezond nieuwjaar!

Door Landleven