Bordje met perencake en zelfgemaakte custard.

Zelfgemaakte custard

Maak zelf de perfecte custard voor bij je zelfgebakken appel- of perentaart. Met dit recept van Landleven lukt je custard altijd.
Bereidingstijd: 40 min

Dit heb je nodig:

  • 500 ml volle melk
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
  • 4 eidooiers
  • 4 el suiker
  • 3 tl maizena

Zo ga je te werk:

  1. Doe de melk en het vanillestokje in een steelpannetje en breng het mengsel langzaam tegen de kook aan. Laat een kwartiertje trekken, maar niet koken.
  2. Klop met een garde ondertussen de eidooiers, de suiker en de maizena goed door elkaar. Haal het vanillestokje uit het melkmengsel (tip: spoel het af, laat drogen en bewaar het stokje in een pot suiker voor zelfgemaakte vanillesuiker).
  3. Voeg, terwijl je roert met de garde, een scheutje warme melk bij de eidooiers. Blijf kloppen en giet langzaam de rest van de melk erbij.
  4. Giet alles terug in de pan en zet deze op laag vuur. Laat de custard langzaam dik worden, terwijl je blijft roeren met een houten lepel. Als de achterkant van de lepel bedekt blijft met custard, is deze dik genoeg. Wil je het precies weten? De custard is klaar als hij een temperatuur van 80-85 graden heeft bereikt. Haal hem dan direct van het vuur. Zo lukt de custard altijd!

Landleven almanak 2023

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Over moestuinieren en voedsel Over moestuinieren en voedsel € 24,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven theedoeken Landleven theedoeken € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu