Tomaten heb je in alle soorten en maten. Groot of klein, rood of geel. Ontdek hier alle recepten met verschillende soorten tomaten.
Het lijken toch net echte tulpen, deze gevulde pruimtomaatjes. Ze zijn erg lekker als hapje bij de borrel, als bijgerecht of voor bij de tapas.
Culinair redacteur Klaske maakt haar tomatensaus elke keer op een andere manier, het is maar net wat ze voor handen heeft. Lees hier het basisrecept.
Met dit recept maak je ongeveer een halve liter gesmoorde tomaten op olie, om te bewaren. Je kunt ze door de pastasaus eten of door een salade. De olie is erg lekker in sauzen of dressings.
Een soep vol heerlijke groenten zoals wortel, bleekselderij en ui. Normaal gesproken is tomatensoep natuurlijk rood, maar door deze soep te vullen met gele tomaatjes wordt het een mooie gele soep.
Dit vegetarische recept komt heel goed van pas tegen het einde van de zomer, wanneer je de courgettes uit de moestuin een beetje beu begint te worden. Door de groente te stoven maak je er een heerlijk aromatisch gerecht vol smaak van.
Het maken van een groene tomatenchutney is de ideale manier om de laatste groene tomaten, die niet meer rijp gaan worden, te verwerken. Dit recept levert behoorlijk wat potten chutney op, dus halveer gerust de hoeveelheden.
Onrijpe groene tomaten zijn een prima ingrediƫnt om te verwerken in zoetzuur en chutneys. Dit recept biedt volop inspiratie voor nazomers inmaken. Soms rijpen tomaten niet meer af en moeten ze groen geoogst worden. Groene tomaten zijn rauw giftig, maar kunnen wel gegeten worden als ze goed gekookt zijn.
Deze heerlijke salade caprese maak je met buffelmozzarella... gewoon uit Nederland! Dit lekkere kaasje wordt onder andere gemaakt in Twente. Natuurlijk kun je de caprese ook maken met 'gewone' mozzarella.
Boerenbloemen zijn precies zoals bloemen bedoeld zijn. Misschien niet heel stijlvol of verfijnd maar des te kleurrijk en vrolijk. In deze special vind je alles over traditionele erfbloemen als dahlia’s, narcissen, seringen, lupines en stokrozen. Met tips op het gebied van standplaats en verzorging en de mooiste foto’s van tuinen vol boerenbloemen! Prijs: € 8,95
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.