IJzerkoekjes zijn wereldberoemde koekjes in Vlaardingen. Dit ovale koekje wordt uit het deeg gestoken en daarna aan beide kanten gebakken op een speciaal gietijzeren bakplaatje op het vuur of fornuis. In dit artikel vind je het recept van bakker Frank Hazenberg. Bereidingstijd: 20 min.
Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. Prijs: €12,50.
Deze hoeveelheid is precies genoeg voor één grote bakplaat janhagel. Greinsuiker kunt je kopen bij bakwinkels, molens of via internet (www.debakwinkel.nl of www.de-zuidmolen.nl bijvoorbeeld).
Traditionele stroopwafels maak je met gist, daardoor zijn ze wat luchtiger en dikker dan knapperige wafels. Om ze te bakken gebruik je een ‘kniepertjesijzer’ (oublie-ijzer).
Met slechts enkele ingrediënten maak je deze ouderwets lekkere boterkoek. Een heerlijke traktatie voor bij de koffie of thee.
Wie zijn neus in een zakje rommelkruid steekt, is binnen luttele seconden weer decennia terug. Deze ouderwetse specerijenmix brengt de tijd van toen weer tot leven in deze koekjes.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.