IJzerkoekjes zijn wereldberoemde koekjes in Vlaardingen. Dit ovale koekje wordt uit het deeg gestoken en daarna aan beide kanten gebakken op een speciaal gietijzeren bakplaatje op het vuur of fornuis. In dit artikel vind je het recept van bakker Frank Hazenberg.
Deze hoeveelheid is precies genoeg voor één grote bakplaat janhagel. Greinsuiker kunt je kopen bij bakwinkels, molens of via internet (www.debakwinkel.nl of www.de-zuidmolen.nl bijvoorbeeld).
Traditionele stroopwafels maak je met gist, daardoor zijn ze wat luchtiger en dikker dan knapperige wafels. Om ze te bakken gebruik je een ‘kniepertjesijzer’ (oublie-ijzer).
Met slechts enkele ingrediënten maak je deze ouderwets lekkere boterkoek. Een heerlijke traktatie voor bij de koffie of thee.
Wie zijn neus in een zakje rommelkruid steekt, is binnen luttele seconden weer decennia terug. Deze ouderwetse specerijenmix brengt de tijd van toen weer tot leven in deze koekjes.
Verkoop door:Landlevenwebshop
Ontdek deze herfst Twente en verblijf in het heerlijk landelijk gelegen Hotel ’t Kruisselt. Geniet van de rust, ruimte en sfeer en van culinaire wilddiners!
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download van de Landleven special Doe het zelf. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden