bramenchutney in jampotje

Snelle chutney van bramen

Deze snelle chutney van bramen is  een fijne manier om bramen op een hartige manier in te maken.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

  • 500 g bramen, gewassen
  • 140 g suiker
  • 140 g rode ui, in reepjes gesneden
  • 3 el verse gember, fijn geraspt
  • 2 el grove mosterd
  • zout en peper, naar smaak
  • 150 ml rode wijnazijn

Zo ga je te werk:

  1. Meng de bramen met de suiker, de ui, de gember en de mosterd in een pan.
  2. Breng al roerend aan de kook tot de bramen uit elkaar knappen. 
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de rode wijnazijn toe, zet het vuur lager en laat de chutney zo’n tien minuten pruttelen.
  5. Schep de chutney in schone jampotjes en draai de deksel erop.
Deze chutney kan je direct eten of tot een jaar bewaren.

Landleven almanak 2023

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels.

Bestel hier