bramencurd in glazen jampotjes

Bramencurd

Lemoncurd kennen de meeste mensen wel, maar heb je wel eens van bramencurd gehoord? Echt een leuke afwisseling van de bramenjam!

Voor ongeveer 3 potten

Dit heb je nodig:

  • 300 g bramen, gewassen
  • 200 g suiker
  • 60 ml citroensap
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 60 g boter

Zo ga je te werk:

  1. Pureer de bramen met een staafmixer en zeef de massa zodat de pitjes eruit zijn.
  2. Meng de puree samen met het citroensap, de suiker, het zout en de eieren in een steelpan. Meng met een garde tot een egaal mengsel.
  3. Zet de pan op een laag vuur en voeg de boter toe.
  4. Laat het mengsel langzaam garen terwijl je blijft roeren met een houten lepel. Dit duurt zo’n tien tot vijftien minuten. De curd zal langzaam dikker worden; hij is dik genoeg wanneer je een ‘streep’ door het midden van de pan roert en deze even blijft staan (net als bij lemoncurd).
  5. Schep de curd in schone glazen jampotjes en draai de deksels erop. Laat rustig staan en afkoelen.
  6. Bewaar de curd het liefst in de koelkast, hij is zo’n drie weken houdbaar.

De mooiste stoofpannen, ook geschikt voor inductie!

Tijdelijk met korting verkrijgbaar in de Landlevenwebshop; gietijzeren pannen.
Geschikt voor alle warmtebronnen.

Bestel hier
De nieuwe agenda en scheurkalender voor 2022

Een perfect combinatie, de Landleven agenda én scheurkalender!
Koop ze samen en krijg € 2,90 korting.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Jametiketten Jametiketten € 4,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Inmaakpot (set van 6) Inmaakpot (set van 6) € 22,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Ruitdoekjes voor jampot Ruitdoekjes voor jampot € 2,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
special Wecken & inmaken special Wecken & inmaken € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu