bramencurd in glazen jampotjes

Bramencurd

Lemoncurd kennen de meeste mensen wel, maar heb je wel eens van bramencurd gehoord? Echt een leuke afwisseling van de bramenjam!

Voor ongeveer 3 potten
Bereidingstijd: 25 min.

Dit heb je nodig:

  • 300 g bramen, gewassen
  • 200 g suiker
  • 60 ml citroensap
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 60 g boter

Zo ga je te werk:

  1. Pureer de bramen met een staafmixer en zeef de massa zodat de pitjes eruit zijn.
  2. Meng de puree samen met het citroensap, de suiker, het zout en de eieren in een steelpan. Meng met een garde tot een egaal mengsel.
  3. Zet de pan op een laag vuur en voeg de boter toe.
  4. Laat het mengsel langzaam garen terwijl je blijft roeren met een houten lepel. Dit duurt zo’n tien tot vijftien minuten. De curd zal langzaam dikker worden; hij is dik genoeg wanneer je een ‘streep’ door het midden van de pan roert en deze even blijft staan (net als bij lemoncurd).
  5. Schep de curd in schone glazen jampotjes en draai de deksels erop. Laat rustig staan en afkoelen.
  6. Bewaar de curd het liefst in de koelkast, hij is zo’n drie weken houdbaar.

Landleven almanak 2023

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels.

Bestel hier