Zo ga je te werk:
Let op: Begin optijd met project Christmas Cake! Begin uiterlijk half september als je voor de Kerst klaar wilt zijn.
Begin je rond 20 september, dan is deze eerste stap eind oktober afgerond.
- Snijd indien nodig het gedroogde fruit in wat kleinere stukjes (zoals de vijgen/kersen/abrikozen).
- Doe alle fruit in een ruime kom, voeg de geraspte sinaasappelschil toe en het kaneelstokje. Meng het sap en de suiker in een steelpannetje.
- Zet het op laag vuur en blijf erbij, laat de suiker oplossen in het sap. Laat het niet koken!
- Haal het dan van het vuur.
- Voeg de brandy toe, meng het goed en schenk vervolgens over het fruit in de kom.
- Schep alles in de schone weckpot.
- Roer het mengsel de eerste week elke dag goed door.
- De volgende vijf weken roer je elke week één keer.
In het begin blijft er nog een laag vocht onderin staan, maar dat zal langzaamaan steeds minder worden en stroperig worden. Elke keer als je de pot open doet ruikt het al naar kerst!