Teunie Luijk is er gek op: elke keer variëren met het brood dat ze bakt. De ene keer met zaadjes en pitten, de andere keer met de vulling. Deze keer vervangt ze een deel van het water door bietensap. Het resultaat? Een heel bijzonder gekleurd bietenbrood. Bereidingstijd: 2 uur
Ter gelegenheid van de 25-ste jaargang van Landleven heeft Marius van Dokkum een schilderij gemaakt, Landleven Tuinfeest. Bestel nu de puzzel van dit vrolijke schilderij! Prijs: €17,95.
Dit brood maak je met een starter of voordeeg. Dit is een snelle manier om een soort zuurdesem te maken. Je maakt het op de volgende manier.
Heb je je favoriete biertje gevonden? Bak er dan eens een bierbrood mee! Erg makkelijk om te maken en heerlijk bij een stoofpotje of een borrelplank.
Een ander aardappelgerecht: brood van aardappelpuree. Dit brood is erg lekker bij hachee of een andere stoofpot. Gebruik het om de vochtige saus mee op te deppen.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.