Glas met Haagse bluf en rode bessen

Haagse bluf

De kippen leggen weer volop eieren; maar waar moet je naar toe met deze overvloedige opbrengst? Nou, in deze heerlijke Haagse bluf bijvoorbeeld! Hier vind je het recept.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 2 eiwitten, heel vers
  • 100 g suiker
  • 200 ml (ongezoet) bessensap

Zo ga je te werk:

  • Zorg dat de mengkom en gardes van je mixer brandschoon en vetvrij zijn.
  • Meng alle ingrediënten in de kom en mix met de handmixer (eerst op de lage stand, daarna hoger) tot je een zeer luchtig schuim krijgt.
  • Het schuim is goed als je de kom ondersteboven kunt houden en alles in de kom blijft.
  • Schep de Haagse bluf in mooie kleine glaasjes en maak af met wat rode besjes en ander zomerfruit ter garnering. Serveer als heerlijk ouderwets toetje.

Landleven special Streekgerechten

Ooit van eierballen, drabbelkoeken en vlammenkouk gehoord? Of misschien ken je wel slemp, jan-in-de-zak of nonnevotten? Het zijn allemaal traditionele Nederlandse streekgerechten. Wij verzamelden de beste recepten van vroeger, uit alle windstreken van Nederland.
Voor maar € 7,95.