Potje bramenjam naast een bramenstruik.

Bramenjam

Hét recept voor beginnende ‘inmakers’ om jam te maken. Bramenjam is makkelijk te maken en heerlijk op brood of beschuit. Hou je niet van pitjes in de jam? Kook dan het fruit eerst even op en duw het fruit door een zeef. Verwerk verder tot bramenjam-zonder-pitjes.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 1.250 g bramen, gewassen
  • 500 g geleisuiker speciaal (2:1)
  • sap van 1 citroen

Zo ga je te werk:

  • Meng alle ingrediënten in een ruime (jam)pan.
  • Breng de massa al roerend aan de kook.
  • Laat één minuut flink doorkoken en schep de jam daarna in schone glazen jampotjes.
  • Draai de deksels erop en laat rustig afkoelen. De jam is zeker een jaar houdbaar.

Meer lekkere recepten met bramen vind je in het septembernummer van Landleven, bijvoorbeeld een monchoutaart met bramenswirls.