Zo ga je te werk:
- Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder in een ruime kom.
- Voeg de boter toe en meng met je vingertoppen tot er een kruimelig deeg ontstaat. Roer de suiker erdoor. Breek het ei in een maatbeker, klop het los en voeg melk toe tot het totaal 150 milliliter is.
- Voeg het ei-melkmengsel toe aan de kom (houd 1 eetlepel achter voor straks) en meng tot je een zacht, plakkerig deeg hebt.
- Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad en kneed kort.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 2 centimeter.
- Steek met behulp van een ronde koeksteker (diameter 5 centimeter) zo veel mogelijk scones uit.
- Kneed het resterende deeg weer samen en steek ook hier weer scones uit.
- Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk aan de bovenkant met het ei-melkmengsel dat je nog over hebt.
- Bak de scones in een voorverwarmde oven op 220 graden in tien tot vijftien minuten mooi goudbruin.
- Haal uit de oven, laat afkoelen op een rekje en eet ze zo vers mogelijk.
Lekker met verse aardbeien en clotted cream of geslagen room. Serveer met korenbloemblaadjes voor een extra mooi effect!
Tip: wanneer je karnemelk in plaats van gewone melk gebruikt, worden de scones extra luchtig.