Stoofperen-chutney

Stoofperen-chutney

Een chutney is heerlijk bij verschillende hoofdgerechten. Bijvoorbeeld bij geitenkaas en kippenbouten. De stoofperenchutney is zelfgemaakt met eigen stoofpeertjes nog lekkerder.

Dit heb je nodig:

  • 50 g blanke rozijnen
  • 2 dadels (ontpit en in stukjes)
  • 4 el wittewijnazijn (of appelazijn)
  • 500 g stoofperen, gaar gekookt en uitgelekt
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 grote ui, klein gesneden
  • ¼ tl kardemom
  • ¼ tl chilipoeder
  • ¼ tl versgemalen zwarte peper
  • 50 ml water
  • 50 ml sinaasappelsap

Zo ga je te werk:

  1. Breng de rozijnen en de dadels met de azijn in een pannetje aan de kook en laat de rozijnen al pruttelend zwellen.
  2. Snijd de stoofperenparten in kleine blokjes.
  3. Giet in een andere pan de olie en bak de ui aan.
  4. Voeg de stoofperen, de specerijen en de rozijnen en dadels, met het kookvocht, toe.
  5. Voeg het water en het sap toe.
  6. Laat het geheel op een laag vuurtje staan tot het vocht is ingedikt.
  7. Schep de chutney in een schone glazen pot.

Bestel Landleven Wecken en Inmaken

Wecken en Inmaken is de nieuwste special van Landleven. Boordevol recepten, tips en inspiratie om je oogst zo goed én zo lekker mogelijk te verwerken!

BESTEL HIER
Producten in de Landlevenwebshop
Volautomatisch RVS WECK Inmaakketel Volautomatisch RVS WECK Inmaakketel € 168,50

Verkoop door:
Landleven

Weck inmaakboek Weck inmaakboek € 15,95

Verkoop door:
Landleven

Ontsapper voor weckketel Ontsapper voor weckketel € 59,95

Verkoop door:
Landleven

Infrarood voedseldroger Infrarood voedseldroger € 545,00

Verkoop door:
Landleven