Stoofperen-chutney

Stoofperen-chutney

Een chutney is heerlijk bij verschillende hoofdgerechten. Bijvoorbeeld bij geitenkaas en kippenbouten. De stoofperenchutney is zelfgemaakt met eigen stoofpeertjes nog lekkerder.

Dit heb je nodig:

  • 50 g blanke rozijnen
  • 2 dadels (ontpit en in stukjes)
  • 4 el wittewijnazijn (of appelazijn)
  • 500 g stoofperen, gaar gekookt en uitgelekt
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 grote ui, klein gesneden
  • ¼ tl kardemom
  • ¼ tl chilipoeder
  • ¼ tl versgemalen zwarte peper
  • 50 ml water
  • 50 ml sinaasappelsap

Zo ga je te werk:

  1. Breng de rozijnen en de dadels met de azijn in een pannetje aan de kook en laat de rozijnen al pruttelend zwellen.
  2. Snijd de stoofperenparten in kleine blokjes.
  3. Giet in een andere pan de olie en bak de ui aan.
  4. Voeg de stoofperen, de specerijen en de rozijnen en dadels, met het kookvocht, toe.
  5. Voeg het water en het sap toe.
  6. Laat het geheel op een laag vuurtje staan tot het vocht is ingedikt.
  7. Schep de chutney in een schone glazen pot.

Bestel Landleven Wecken en Inmaken

Wecken en Inmaken is de nieuwste special van Landleven. Boordevol recepten, tips en inspiratie om je oogst zo goed én zo lekker mogelijk te verwerken!

BESTEL HIER
Bekijk onze shop tips
Weckfles 50cl Weckfles 50cl € 4,50

Verkoop door:
Cookinglife

Shop nu
Tang voor weckpotten Tang voor weckpotten € 9,95

Verkoop door:
Dille & kamille

Shop nu
Weckpot 5L Weckpot 5L € 9,95

Verkoop door:
Kitchen & More

Shop nu
Inmaakkruiden Inmaakkruiden € 2,25

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu