koffie in kopje met flesje siroop

Siroop voor in de koffie

Maak de koffie extra lekker door er een heerlijke siroop door te roeren! Maak deze siroop zelf door onderstaand recept. Dan wordt elk bakje koffie een genietmomentje. 
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 250 ml water
  • 200 g suiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • Zaadjes van 1/2 vanillepeul (of een scheutje vanille-essence)
  • 1 mespunt gemalen gember
  • 1 mespunt versgemalen nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. Meng het water met de suiker in een pannetje en breng het mengsel al roerend aan de kook.
  2. Laat het drie minuten doorkoken. 
  3. Voeg de overige ingedriënten toe en laat ze kort mee koken. 
  4. Haal de pan van het vuur en laat hem even afkoelen. 
  5. Je maakt van je gewone cappuccino een heerlijk kruidig drankje door per kopje 1 à 2 theelepels van deze siroop toe te voegen.
  6. Bewaar de siroop in de koelkast.

Speciale editie Appeltaarten

Iedereen houdt van appeltaart. Heerlijk, niet moeilijk om te maken en geschikt voor iedere gelegenheid. Het liefst met appels van eigen erf of van oude fruitrassen. Onze 35 lekkerste recepten en tips voor de appeloogst vind je in de Landleven speciale editie Appeltaarten! 
Prijs: €8,95.