Siroop voor in de koffie

Siroop voor in de koffie

Maak de koffie extra lekker om er een heerlijke siroop door te roeren! Maak deze siroop zelf door onderstaand recept. Dan wordt elk bakje koffie een genietmomentje. 

Dit heb je nodig:

  • 250 ml water
  • 200 g suiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • Zaadjes van 1/2 vanillepeul (of een scheutje vanille-essence)
  • 1 mespunt gemalen gember
  • 1 mespunt versgemalen nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. Meng het water met de suiker in een pannetje en breng het mengsel al roerend aan de kook.
  2. Laat het drie minuten doorkoken. 
  3. Voeg de overige ingedriënten toe en laat ze kort mee koken. 
  4. Haal de pan van het vuur en laat hem even afkoelen. 
  5. Je maakt van je gewone cappuccino een heerlijk kruidig drankje door per kopje 1 à 2 theelepels van deze siroop toe te voegen.
  6. Bewaar de siroop in de koelkast.

Meer leuke zoete recepten?

Onze special Landleven Zoet is een echt kadootje voor bakfanaten en zoetekauwen. Meer dan 130 pagina's met de lekkerste en zoetste recepten. Van stroopwafels tot havermoutkoekjes en van een koffie-walnotentaart tot een overheerlijke cheesecake met bosbessen. Nu voor maar € 7,95.

Bestel hier
-->