Zo ga je te werk:
Begin met de amandelspijs. Meng hiervoor alle ingediënten tot een homogene massa. Verpak de spijs in huishoudfolie en laat het in de koelkast rusten. Minimaal 1 dag maar het liefst langer.
De banketbakkersroom maak je ook een dag van tevoren. Breng de melk aan de kook met de vanillezaadjes en de overgebleven vanillepeul. Als de melk kookt, draai je het vuur lager. Laat de melk zo een kwartiertje trekken. Klop de eidooiers ondertussen met de suiker tot een gladde massa. Giet nu een klein beetje melk bij de eiermassa, blijf hierbij goed kloppen. Voeg langzaam de rest van de melk toe. Zet een glazen kom op een pan met heet water en warm het geheel zo al kloppend au bain-marie tit de room dikker wordt. Als de room dik genoeg is, mag het geheel van het vuur. Doe de room gelijk in een spuitzak en draai hem goed dicht. Zo kan hij de koelkast in.