Focaccia past heel goed bij een uitgebreide lunch of picknick. Deze lentefoccacia maak je met een al even heerlijke groente: asperge. Gemakkelijk te maken en net even anders. Eet smakelijk! Bereidingstijd: 3 uur
Deze heerlijke quiche is een variant op de klassieke asperges met ham, ei en botersaus. Je kan er ook prima een restje asperges in verwerken.
Verwerk het kookvocht van asperges tot heerlijke aspergesoep. Je kunt deze soep zo romig maken als je zelf wilt.
Nu de aspergers weer in seizoen zijn, wil je er natuurlijk zoveel mogelijk gebruik van maken. Maak daarom eens een heerlijke aspergesalade voor bij het avondeten of als gezond tussendoortje. Aspergers kun je met veel soorten sla, groentes en olijven mixen. Kortom: gebruik vooral wat je zelf lekker vindt. Voor meer variatie, kun je ook een warme aspergesalade maken!
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.