Het is alweer herfst, het kleurrijkste seizoen van het jaar. In de herfst kun je weer volop genieten van noten: in recepten, maar ook om bijvoorbeeld zelf inkt van te maken of olie van te persen. Ook hebben we tips voor je voor het rapen van walnoten; een echt herfstklusje. Wij zetten wat noteninspiratie voor je op een rijtje!
Deze heerlijke, feestelijke gevulde taart maak je met hazelnoten. Dit recept is genoeg voor vier personen en je hebt er een tulbandvorm voor nodig.
Om walnoten zo optimaal mogelijk tot hun recht te laten komen, heeft Landleven een aantal tips voor het rapen en bewaren van de walnoten.
In de vroege herfst barsten de walnoten weer massaal uit hun bolsters. Raap een maaltje van deze kostelijke noten bij elkaar en bak er dit taartje van. Een perfect begin van een nieuw seizoen!
Sjan Knoops kalligrafeert met zelfgemaakte walnoteninkt. Een natuurlijk product dat iedereen kan maken van afgevallen noten en bolsters. "Het liefst van die vieze zwarte omhulsels", stelt Sjan.
Een heerlijk en gezond tussendoortje waar je weer energie van krijgt! Ook geschikt als snel ontbijt.
Probeer eens olie te persen uit de noten. Dit is ook een leuke en nuttige manier om de oogst langer te bewaren.
Deze amandelslak met notenvulling is een lekkernij voor bij de koffie of als nagerecht. Dit recept is genoeg voor vier personen.
Met hazelnoten kun je heerlijke hoofdgerechten maken. Wat dacht je bijvoobeeld van deze witlof met hazelnootpesto?
Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. Prijs: €12,95.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.