Courgettejam

Courgettejam

Net even een andere smaak dan andere jamsoorten, zeker het uitproberen waard. De jam is makkelijk te bereiden en heerlijk van smaak.
 

Dit heb je nodig:

  • 400 g geleisuiker speciaal
  • Pectine voor 250 g fruit
  • 200 ml verse sinaasappelsap
  • 800 g courgette
  • 1 vanillepeul
  • Sap van 1 citroen

Zo ga je te werk:

  1. Rasp de courgette.
  2. Meng de courgette met het sinaasappelsap, de suiker, de pectine en de opengesneden vanillepeul.
  3. Roer goed door en breng het mengsel aan de kook.
  4. Als de jam kookt, haal je de vanillepeul eruit en voeg je het citroensap toe.
  5. Kook twee minuten goed door onder voortdurend doorroeren.
  6. Giet de jam in hete potjes.
  7. Eet smakelijk.

Bestel Landleven Wecken en Inmaken

Wecken en Inmaken is de nieuwste special van Landleven. Boordevol recepten, tips en inspiratie om je oogst zo goed én zo lekker mogelijk te verwerken!

BESTEL HIER