Tips voor het maken van Zeeuwse babbelaars:
Kokende suiker is letterlijk kokendheet. Hoe lekker het er ook uitziet, proef nooit van de hete karamel! Wanneer je deze boterbabbelaars maakt, houd je het beste kinderen en eventuele huisdieren uit de buurt.
Boterbabbelaars maken vergt handigheid én ervaring. Wees niet verbaasd als het de eerste keer mislukt.
Als de karamel te hard geworden is, is het lastig om het verder te verwerken. Je kunt het even kort in de magnetron verwarmen om het weer wat warmer en plooibaarder te maken.
Bewaar de babbelaars vochtvrij, anders worden ze snel plakkerig. Eventueel kun je ze individueel verpakken in stukjes bakpapier.
De vieze pan met aangekoekte karamel laat je het beste weken in water. De suiker zal na een tijdje vanzelf oplossen. Dat scheelt schrobben.
Gebruik eventueel hittewerende of huishoudhandschoenen voor het stadium van uittrekken en dubbelvouwen: de karamel is nog steeds behoorlijk heet.
Je kunt variëren met de smaak door tijdens het afkoelen in de koekenpan wat koffie, cacao, kaneel of fijngehakt noten toe te voegen.