Zelfgemaakte speculaasjes

Zelfgemaakte speculaasjes

Zelfgemaakte speculaasjes zijn de lekkerste. Volgens Lydia Koopman uit het Branbantse Boekel kun je het beste rijstemeel gebruiken in plaats van gewone bloem om het speculaasplankje mee te bestuiven. Dat werkt nog gemakkelijker!

Dit heb je nodig:

  • 75 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1 el melk
  • Rasp van 1/4 citroen
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 tl speculaaskruiden
Tip:
Gebruik rijstemeel in plaats van gewone bloem om het speculaasplankje mee te bestuiven. Dat werkt echt super!

Bereidingswijze:

  1. Klop de boter en de suiker tot een mooi mengsel. Meng de melk en de citroensap erdoor.
  2. Zeef alle overige ingrediënten bij het botermengsel en kneed tot een mooi deeg.
  3. Maak van het deeg een bal en verpak het in huishoudfolie. Leg het in de koelkast en laat het daar een uur tot een dag rusten.
  4. Haal het deeg tien minuten voor gebruik uit de koelkast.
  5. Vorm koekjes met behulp van een bebloemd speculaasplankje. 
  6. Bak de koekjes tien minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. 
  7. Laat ze vijf tot tien minuten op de bakplaat liggen voordat je ze verplaatst naar een koekjesrek om helemaal af te koelen.

Meer leuke zoete recepten?

Onze special Landleven Zoet is een echt kadootje voor bakfanaten en zoetekauwen. Meer dan 130 pagina's met de lekkerste en zoetste recepten. Van stroopwafels tot havermoutkoekjes en van een koffie-walnotentaart tot een overheerlijke cheesecake met bosbessen. Nu voor maar € 7,95.

Bestel hier