Karnemelkpannenkoekjes

Karnemelkpannenkoekjes

Ons land is echt een zuivelland: onze boeren maken de heerlijkste boter, kaas, yoghurt en nog veel meer. Neem eens de moeite om zuivelproducten vers van de boer te halen en verwerk ze in een landelijk recept, zoals deze karnemelkpannenkoekjes.

Door de toevoeging van karnemelk worden deze kleine pannenkoekjes lekker luchtig!

Dit heb je nodig:

  • 300 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder (16 g)
  • snufje zout
  • 400 ml karnemelk
  • 2 eieren

Zo ga je te werk:

  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom.
  • Meng in een andere kom de karnemelk met de eieren en klop deze los.
  • Voeg beetje bij beetje de ‘natte’ ingrediënten toe aan de bloem, terwijl je blijft kloppen met een garde (je kunt ook eventueel een mixer gebruiken).
  • Meng tot een klontvrij, redelijk dik beslag.
  • Verwarm een koekenpan en doe er een klontje boter of scheutje olie in.
  • Bak kleine pannenkoekjes, er passen er steeds twee à drie in een pan.
  • Als er aan de bovenkant luchtbelletjes verschijnen, kun je de pannenkoeken omdraaien en de andere kant bakken.

Meer leuke zoete recepten?

Onze special Landleven Zoet is een echt kadootje voor bakfanaten en zoetekauwen. Meer dan 130 pagina's met de lekkerste en zoetste recepten. Van stroopwafels tot havermoutkoekjes en van een koffie-walnotentaart tot een overheerlijke cheesecake met bosbessen. Nu voor maar € 7,95.

Bestel hier