bolletje deeg voor knijpertjes

Recept voor kniepertjesdeeg

Dit recept geeft meer een deeg dan een beslag. Je kneedt de ingrediënten tot een deeg en verdeelt dit in kleine balletjes. Deze balletjes bak je tot kniepertjes.

Voor rollegies is dit recept niet geschikt; de wafel wordt namelijk te dik om goed te rollen. Deze werkwijze wordt vaak gebruikt tijdens demonstraties of tijdens kerstmarktverkopen voor het goede doel. Door te kiezen voor deegballetjes in plaats van dun, lopend beslag werk je namelijk veel schoner.

Dit heb je nodig:

  • 500 g bloem
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g margarine
  • 2 eieren
  • Zakje vanillesuiker
  • Snuf kaneel

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een ruime kom.
  2. Kneed tot een egaal deeg.
  3. Verdeel dit in balletjes ter grootte van een walnoot. 
  4. Vet een kniepertjesijzer in en bak elk balletje tot een mooi kniepertje.
  5. Laat het afkoelen op een koekjesrooster of rek.

Landleven theedoeken

Exclusieve theedoeken met jacquard geweven Landleven motieven.

Ouderwets groot; ongeveer 65 bij 63 cm.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven kaartenset Tuinfeest Landleven kaartenset Tuinfeest € 8,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu