Recept voor kniepertjesdeeg

Recept voor kniepertjesdeeg

Dit recept geeft meer een deeg dan een beslag. Je kneedt de ingrediënten tot een deeg en verdeelt dit in kleine balletjes. Deze balletjes bak je tot kniepertjes.

Voor rollegies is dit recept niet geschikt; de wafel wordt namelijk te dik om goed te rollen. Deze werkwijze wordt vaak gebruikt tijdens demonstraties of tijdens kerstmarktverkopen voor het goede doel. Door te kiezen voor deegballetjes in plaats van dun, lopend beslag werk je namelijk veel schoner.

Dit heb je nodig:

  • 500 g bloem
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g margarine
  • 2 eieren
  • Zakje vanillesuiker
  • Snuf kaneel

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een ruime kom.
  2. Kneed tot een egaal deeg.
  3. Verdeel dit in balletjes ter grootte van een walnoot. 
  4. Vet een kniepertjesijzer in en bak elk balletje tot een mooi kniepertje.
  5. Laat het afkoelen op een koekjesrooster of rek.

Meer leuke zoete recepten?

Onze special Landleven Zoet is een echt kadootje voor bakfanaten en zoetekauwen. Meer dan 130 pagina's met de lekkerste en zoetste recepten. Van stroopwafels tot havermoutkoekjes en van een koffie-walnotentaart tot een overheerlijke cheesecake met bosbessen. Nu voor maar € 7,95.

Bestel hier
-->