bolletje deeg voor kniepertjes in een hand

Recept voor kniepertjesdeeg

Dit recept geeft meer een deeg dan een beslag. Je kneedt de ingrediënten tot een deeg en verdeelt dit in kleine balletjes. Deze balletjes bak je tot kniepertjes.
Bereidingstijd: 20 min.

Voor rollegies is dit recept niet geschikt; de wafel wordt namelijk te dik om goed te rollen. Deze werkwijze wordt vaak gebruikt tijdens demonstraties of tijdens kerstmarktverkopen voor het goede doel. Door te kiezen voor deegballetjes in plaats van dun, lopend beslag werk je namelijk veel schoner.

Dit heb je nodig:

  • 500 g bloem
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g margarine
  • 2 eieren
  • Zakje vanillesuiker
  • Snuf kaneel

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een ruime kom.
  2. Kneed tot een egaal deeg.
  3. Verdeel dit in balletjes ter grootte van een walnoot. 
  4. Vet een kniepertjesijzer in en bak elk balletje tot een mooi kniepertje.
  5. Laat het afkoelen op een koekjesrooster of rek.

Speciale editie Appeltaarten

Iedereen houdt van appeltaart. Heerlijk, niet moeilijk om te maken en geschikt voor iedere gelegenheid. Het liefst met appels van eigen erf of van oude fruitrassen. Onze 35 lekkerste recepten en tips voor de appeloogst vind je in de Landleven speciale editie Appeltaarten! 
Prijs: €8,95.