December

Filter op:
Huisgebakken kniepertjes

Het huis ruikt heerlijk naar boter en kaneel. Het wafelijzer sist en de koffie pruttelt. Het is een echte nieuwjaarstraditie om zelf kniepertjes, oftewel nieuwjaarsrolletjes, te bakken. Sla dit jaar ook eens aan het bakken en gebruik daarvoor dit overheerlijke recept.

Door Klaske Bakker
De lekkerste warme winterdrankjes

De dagen worden korter en kouder, dus is het tijd voor wat gezellige warmte in huis. Deze 10 heerlijke winterdrankjes verwarmen je tijdens frisse winteravonden of buiten langs de schaatsbaan. Wat is jouw favoriet?

Door Klaske Bakker
De lekkerste hoofdgerechten voor kerst

Het is elk jaar weer lastig... Wat kiezen we als hoofdgerecht voor het kerstdiner? Landleven zet zijn lekkerste hoofdgerechten voor je op een rij, zodat jij je gasten kunt laten genieten van een heerlijk kerstdiner.

Door Landleven
Tarte tatin van pastinaak

Snijd de pastinaken en sjalotjes doormidden, verwarm de boter en de olie in een koekenpan. Bedek de groentes met het bladerdeeg en bak de tarte tatin in de oven, een heerlijke maaltijd, genieten maar!

Door Klaske Bakker
Beenham uit de oven

Beenham uit de oven, een waanzinnig lekker gerecht, bestaande uit ingrediënten waardoor het makkelijk te bereiden is. Vrijwel iedereen vindt het heerlijk om een stukje beenham uit de oven te eten!

Door Klaske Bakker
De lekkerste voorgerechten voor kerst

Maak de kerstdagen extra bijzonder met een heerlijk voorgerecht! Landleven zet zijn lekkerste voorgerechten voor je op een rij, zodat jij je gasten kunt verwennen met een goed begin van het kerstdiner.

Door Landleven
Gele tomatensoep

Een soep vol heerlijke groenten zoals wortel, bleekselderij en ui. Normaal gesproken is tomatensoep rood, doordat je deze soep vult met gele tomaatjes wordt het een gele soep.

Door Klaske Bakker
Geel eitje op een bedje van sla

Een geel eitje op een bedje van sla, een makkelijk te bereiden fris voorgerechtje. Hoe langer je de eieren bewaart, hoe sterker de smaak wordt.

Door Klaske Bakker
Engelse mince pies

Dit traditioneel Engelse gevulde koekje wordt alleen gegeten met Kerst. De vulling bestaat uit een rijk mengsel van gedroogde vruchten en noten. Het resultaat is een lekker kruidig, bijzonder mini-gebakje. Zeker eens het proberen waard!

Door Klaske Bakker