kindje bij een taart met sjabloon van poedersuiker

Taartsjablonen poederen

Met het taartsjabloon maak je van een eenvoudige taart een echte kersttopper. Op chocolade taart gebruikten wij poedersuiker, je kunt ook cacaopoeder of kaneel op een lichte taart strooien. Het sjabloon is goed voor te bereiden waardoor je tijdens het kerstdiner met weinig moeite de taart kan versieren.

Zo ga je te werk:

- download hier je taartsjabloon

- Gebruik eventueel vetvrij bakpapier voor je taartsjabloon, maar gewoon papier werkt bij een droge cake ook prima.

- Zeef de poedersuiker vooraf, zodat je te grote klonten weg kunt gooien. 

- Zet de taart in de buurt van de gootsteen, zodat je het sjabloon na het poederen niet te ver hoeft te verplaatsen, maar wel ver genoeg zodat rondwaaiende poedersuiker je taart straks niet raakt. 

- Leg het sjabloon op de gewenste plek op de taart. Wij bepoederden een droge cake en drukten het sjabloon daarom iets aan, zodat het goed op de taart bleef liggen. Hoe platter de bovenkant van je taart, hoe mooier het effect van de sjablonen. 

- Strooi de poedersuiker door een fijne zeef. Zorg ervoor dat alle uitgesneden vlakken genoeg poeder hebben, maar probeer ook niet te dik te strooien. Als het poeder te dik ligt, kan het bij het verplaatsen van de taart alsnog van zijn plek waaien en is het effect minder strak.

- Het papier verwijder je heel voorzichtig en zo horizontaal mogelijk, om het uit de buurt van de taart om te draaien. Je kunt de poedersuiker eventueel opvangen in een klaarstaande bak. 
 

Winterse sjablonen

Elk jaar dromen we weer van een witte kerst. Maar of sneeuw de hoofdrol heeft beslis je gewoon zelf. Met onze Landlevensjablonen in het gegarandeerd winters gezellig!

Ga naar artikel