glazen ijscoupe op met yoghurtijs met citroen

Yoghurtijs met citroen

Maak fris yoghurtijs met citroen, zonder ijsmachine of ingewikkeld gedoe. Je hebt alleen verse boerenzuivel, suiker en citroen, en een mixer nodig.
Bereidingstijd: 5 uur

Dit heb je nodig:

  • 500 g volle boerenyoghurt
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 100 g poedersuiker
  • 1 el citroensap
  • rasp van ½ citroen
  • 200 ml slagroom

Zo ga je te werk:

  1. Roer alle ingrediënten behalve de slagroom in een mengkom door elkaar.
  2. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Schep de slagroom bij de yoghurt en roer hem er voorzichtig door zodat het geheel mooi luchtig blijft.
  3. Giet het mengsel in een ruime diepvriesdoos en plaats deze in de diepvries.
  4. Haal de doos er na 2 uur uit en klop het ijs op met een (staaf)mixer. Zet de doos weer in de diepvries en klop het ijs na een uur weer op met de mixer.
  5. Herhaal dit drie à vier keer tot het yoghurtijs dik genoeg is en een mooie consistentie heeft. 
In de Landleven-editie van juni 2017 vind je meer lekkere ideeën om zelf yoghurtijs te maken.

Landleven special Zuivel

In de Landleven special Zuivel vind je alles wat met zuivel te maken heeft. Lees de verhalen van echte kaasmakers, leer zelf boter, yoghurt, crème fraîche en hangop maken of laat je verrassen door de heerlijke recepten met melk, boter en kaas als hoofdingrediënt.
Prijs: €8,95.

 

Landleven special Streekgerechten

Ooit van eierballen, drabbelkoeken en vlammenkouk gehoord? Of misschien ken je wel slemp, jan-in-de-zak of nonnevotten? Het zijn allemaal traditionele Nederlandse streekgerechten. Wij verzamelden de beste recepten van vroeger, uit alle windstreken van Nederland.
Voor maar € 7,95.