Kaneelrolletjes

Kaneelrolletjes

Deze kaneelrolletjes zijn verrassend, lekker en niet moeilijk om te maken. Dit recept kun je prima gebruiken met Pasen voor een uitgebreid ontbijt of brunch.

Dit heb je nodig:

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 g boter, gesmolten
  • 3 el (riet)suiker
  • 2 el gemalen kaneel

Zo ga je te werk:

  1. Open het blikje croissantdeeg en rol het deeg uit op een snijplank.
  2. Knijp alle ‘snijlijnen’ voorzichtig dicht.
  3. Strijk met een kwastje de gesmolten boter uit over het deeg.
  4. Meng in een kommetje de suiker met het kaneelpoeder.
  5. Strooi dit mooi gelijkmatig uit over het deeg.
  6. Rol het deeg nu op (vanaf de lange kant) en snijd de rol in plakjes van ongeveer 2,5 centimeter breed.
  7. Leg elk rolletje met de snijkant naar boven in een papieren cupcakevormpje.
  8. Bak de rolletjes op een bakplaat of in een muffinbakblik, in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  9. Na vijftien tot twintig minuten zijn de kaneelrolletjes klaar.

Wil je meer ontbijt- en brunchrecepten voor Pasen? Deze recepten staan in het nieuwe nummer, Landleven 3 van 2017. 

Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske, nu met gratis pollepelset!

Bestel hier