Citroenverbena, of verveine, is een heerlijk aromatisch keukenkruid. In de winkel is het moeilijk vers te krijgen, maar als semi-winterharde struik doet hij het geweldig in de moestuin of in een pot. Je knipt er de hele zomer blaadjes van voor verse thee of fijngesneden door (fruit)salades. Heb je een flinke struik en dus een mooie oogst? Maak dan beslist deze bijzondere siroop! Bereidingstijd: 15 min.
Leng de siroop aan met water voor een heerlijke limonade, sprenkel wat over de fruitsalade, of doe hem lekker door de yoghurt of door zelfgemaakt yoghurtijs.
Verkoop door:Landlevenwebshop
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download met Landleven recepten. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.