Van aardbeien kun je natuurlijk prima jam maken, maar aardbeiensaus is voor de verandering ook erg lekker! Over het ijs, door de yoghurt of in smoothies: met wat flesjes zelfgemaakte aardbeiensaus op de plank kun je alle kanten uit. Bereidingsstijd: 20 min.
Aardbeiensaus maak je op dezelfde manier als aardbeienjam, alleen gebruik je minder geleisuiker. Je maakt dus eigenlijk een te dunne jam.
Een mooi glas met laagjes koekkruimels, gemarineerde aardbeien en romige zuivel is een leuk toetje voor een zomerse maaltijd. De hoeveelheden voor de aardbeientrifle zijn niet nauwkeurig aangegeven, je kan ze makkelijk zelf bepalen.
Aardbeienjam is een echte basisjam: makkelijk te maken en zowat iedereen vindt het lekker. Met een vleugje limoen geef je er net een bijzondere kick aan.
Een aardbeienvlaai is altijd lekker maar nóg lekkerder in het aardbeienseizoen. Hij smaakt net zo lekker als hij eruit ziet, leuk voor als je gasten krijgt in het weekend.
Frisse ijsjes met verse aardbeien, zelf te maken voor een warme zomerdag.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.