Juli

Filter op:
Vers uit de moestuin: zomerstamppot

Stamppotten zijn winterkost bij uitstek, maar dit zomerse stamppotje is ook bij hogere temperaturen erg lekker.

Door Klaske Bakker
Inmaken: courgette en ui

Veel groentes zijn makkelijk in te maken in zoetzuur. Een fijne manier om de groentes langer te bewaren én het geeft volop mogelijkheden om interessante smaken te creëren. Probeer het bijvoorbeeld eens met courgette en ui.

Door Klaske Bakker
Zomers zoet: aardbeiensaus

Van aardbeien kun je natuurlijk prima jam maken, maar aardbeiensaus is voor de verandering ook erg lekker!

Door Klaske Bakker
‘Chocolate drip cake’ van Marieke de Korte

Speciaal voor de lezers van Landleven deelt Marieke de Korte haar recept van een ‘chocolate drip cake’. De druipende druppels van de zelfgemaakte chocoladesaus zijn een nieuwe internationale trend voor bruids- en verjaardagstaarten.

Door Klaske Bakker
Yoghurtijs met granola en pruimen-kaneelcompote

Van verse boerenzuivel maak je thuis dit heerlijk frisse en romige yoghurtijs met granola. Een pruimen-kaneelcompote maakt het helemaal af.

Door Klaske Bakker
Macarons uit de moestuin

Marieke de Korte bakt de sterren van de hemel: de heerlijkste bruidstaarten, prachtige koekjes, suikerlolly’s met bloemetjes en Franse macarons. Hoewel de wereld van de bruidstaarten heel chique kan zijn, staat Marieke het liefst met haar laarzen in de moestuin. Om bietjes te oogsten, voor de macarons welteverstaan.

Door Klaske Bakker