Januari

Filter op:
Traditionele stoofpeertjes

Maak eens ouderwetse stoofpeertjes , met bessensap en specerijen. Het huis gaat er heerlijk van geuren en de peertjes smaken heerlijk bij allerlei gerechten.

Door Klaske Bakker
Zandtaartjes met stoofpeer

De bodem van deze zandtaartjes is een lekkere brosse basis voor allerlei soorten taartjes. Vul ze met lobbige slagroom, mascarpone, hangop of banketbakkersroom en vervolgens met het beste verse fruit dat het seizoen te bieden heeft. Pruimen, herfstframbozen… of vanille-stoofpeertjes!

Door Klaske Bakker
Zeeuwse sprits

Bak deze lekker brosse sprits eens met Zeeuwse bloem. Deze staat bekend om de goede bakeigenschappen voor koekjes. Bij uitstek geschikt voor spritsen dus. Kun je geen Zeeuwse bloem vinden? Gebruik dan gewone patisseriebloem.

Door Klaske Bakker
Zelf rookworst maken

Met het stamppottenseizoen is ook het rookworstenseizoen weer aangebroken. Dennis Lonis uit Opmeer maakt zijn rookworsten altijd zelf: eerst maakt hij de worsten, daarna rookt hij ze in zijn rookkast. Hij geeft zijn persoonlijke recept prijs én allerlei extra tips.

Door Klaske Bakker
Knapperige wintersalade

Veel vitamines zitten er in deze winterse salade. Je maakt hem met lekker stevige wintergroentes, liefst van eigen oogst maar uit de winkel is ook prima.

Door Klaske Bakker
Hangop

Zelf dikke, romige hangop maken is heel makkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een pak goede kwaliteit boerenyoghurt. Lees hier hoe je de lekkerste hangop maakt.

Door Klaske Bakker