Kokosmakronen

Kokosmakronen

Koffie of thee zonder een koekje erbij kan natuurlijk eigenlijk niet. Bak eens zelf koekjes voor een smakelijke en verse traktatie. Lees hier het recept voor de ouderwetse maar lekkere kokosmakronen. Wil je ook de recepten voor de citroenboterpuntjes die verrassend anders zijn, of de flapjacks die bomvol met gezonde havermout zitten? Deze recepten staan in het maartnummer van Landleven.

Dit heb je nodig:

  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 4 eiwitten
  • 2 el honing
  • 200 g geraspte kokos
  • 30 g bloem
  • rasp van ½ citroen

Zo ga je te werk:

Meng de suiker, de eiwitten en de honing in een pannetje en verwarm het geheel al roerend op een laag vuur. Voeg de overige ingrediƫnten toe en roer alles goed door. Laat het mengsel afkoelen. Schep met behulp van twee lepels mooie hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de makronen eerst twee uur drogen op kamertemperatuur en bak ze dan in een voorverwarmde oven op 140 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Dit duurt twintig tot dertig minuten. Laat de kokosmakronen zo of versier ze met streepjes gesmolten (pure) chocolade.

Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske, nu met gratis pollepelset!

Bestel hier