Vanillevla

Vanillevla

Nederlandser kan het haast niet, een kommetje vla na het avondeten. Maar wie kookt er tegenwoordig nog zelf vla? Probeer deze vanille vla eens!

Dit heb je nodig:

  • 1 l volle melk, liefst verse boerenmelk
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 40 g maizena
  • 75 g suiker

Zo ga je te werk:

  • Giet de melk in een ruime pan.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit.
  • Breng de melk heel langzaam aan de kook met het merg en het opengesneden stokje.
  • Kluts in een ruime (hittebestendige) kom het ei los met de maizena en de suiker.
  • Giet, zodra de melk kookt, de melk bij het eimengsel terwijl je goed roert met een garde.
  • Giet het geheel terug in de pan en breng het weer zachtjes en al roerend aan de kook.
  • Laat de vla enkele minuten zacht doorkoken en indikken.
  • Laat de vla nu afkoelen.

Meer leuke zoete recepten?

Onze special Landleven Zoet is een echt kadootje voor bakfanaten en zoetekauwen. Meer dan 130 pagina's met de lekkerste en zoetste recepten. Van stroopwafels tot havermoutkoekjes en van een koffie-walnotentaart tot een overheerlijke cheesecake met bosbessen. Nu voor maar € 7,95.

Bestel hier