Zelfgemaakte hazelnootpasta

Heb je dit jaar het geluk van veel hazelnoten? Het is even een klusje om te ze pellen, maar daarna gaat er een wereld van recepten open! Bijvoorbeeld deze zelfgemaakte chocolade-hazelnootpasta. Veel lekkerder en gezonder dan die uit de winkel. Landlevens Klaske laat zien hoe je hem maakt.

Het recept voor deze chcocolade-hazelnootpasta staat ook in Landleven 8 van 2017, samen met een reportage over de Texelse hazelnootkweker Jaap Dros.

Dit heb je nodig:

  • 130 g hazelnoten
  • 25 g cacao
  • 50 g poedersuiker
  • snuf zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 75-90 ml zonnebloemolie
  • Verder: keukenmachine met sikkelmes

Zo ga je te werk:

Maal de hazelnoten heel erg fijn met behulp de keukenmachine, dit duurt zeker zo’n vijf minuten. Voeg de cacao, de poedersuiker, het zout en het vanille-extract toe en zet de keukenmachine weer aan. Laat drie minuten malen. Voeg nu de zonnebloemolie toe; doe dat in een langzaam straaltje terwijl de machine draait. Let goed op dat de pasta niet té dun wordt. Stop de machine regelmatig even, schraap de pasta die aan de zijkanten zit naar beneden en roer goed door. Bewaar de hazelnootpasta in een schone pot in de koelkast.

Tips:

- Zitten er nog velletjes om uw hazelnoten? Rooster ze dan eerst even in de oven (een half uur op 175 graden). Laat ze wat afkoelen en rol de noten dan tussen een schone theedoek; de velletjes gaan er nu makkelijk af.
- De hoeveelheid suiker is een indicatie: naar smaak kunt u meer of minder toevoegen.
- De hazelnootpasta kan in de koelkast wel hard worden. Haal de pot een half uur voor gebruik uit de koelkast.
- De pasta is erg lekker als broodbeleg, maar u kunt hem ook heel goed gebruiken in taarten, koekjes of nagerechten. Ook lekker in combinatie met herfstframbozen.
 

Meer leuke zoete recepten?

Onze special Landleven Zoet is een echt kadootje voor bakfanaten en zoetekauwen. Meer dan 130 pagina's met de lekkerste en zoetste recepten. Van stroopwafels tot havermoutkoekjes en van een koffie-walnotentaart tot een overheerlijke cheesecake met bosbessen. Nu voor maar € 7,95.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Weckfles 50cl Weckfles 50cl € 4,50

Verkoop door:
Cookinglife

Shop nu
Tang voor weckpotten Tang voor weckpotten € 9,95

Verkoop door:
Dille & kamille

Shop nu
Weckpot 5L Weckpot 5L € 9,95

Verkoop door:
Kitchen & More

Shop nu
Inmaakkruiden Inmaakkruiden € 2,25

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
-->