Variatietips
Dit is een recept om volop mee te variëren! Vervang ingrediënten door andere die je lekker vindt of voor handen hebt. Probeer wel de verhoudingen van vlokken, zaden, pitten, olie en zoetstoffen aan te houden.
Vervang bijvoorbeeld:
Speltvlokken door grof of fijn gemalen havermoutvlokken
Amandel en walnoot door andere noten zoals hazelnoot, cashew, pinda, paranoot, pecan, pistache
Pompoen- en zonnebloempitten door lijnzaad, pijnboompitten, maanzaad, chiazaad, boekweit
Kaneel door koek- en speculaaskruiden. Deze kun je ook zelf mengen; we hebben een recept voor speculaaskruiden
Kokosolie door zonnebloemolie, olijfolie, walnootolie (heeft een uitgesproken smaak)
Ahornsiroop en honing door agavesiroop, kokosbloesemsuiker
Dadels en abrikozen door gedroogde appel (zelf te drogen op een appeldroogrekje), gedroogde kleine vijgen, cranberry’s, rozijnen, krenten, kokosschaafsel