Culinair redacteur Klaske Bakker: “Het recept van deze wafels heb ik gekregen van mijn buurman, die oorspronkelijk uit Noorwegen komt. Daar voegen ze een vleugje gemalen kardemom toe aan het wafelbeslag, écht een aanrader! Deze wafels bakt u in een ondiep wafelijzer, vaak hebben deze ijzers de vorm van vier hartjes bij elkaar (in tegenstelling tot een diep wafelijzer waar Luikse wafels in gebakken worden).” Bereidingstijd: 45 min
De Hollandse wafelbakkers waren vroeger beroemd in Europa. Met grote gietijzeren wafelijzers trokken zij langs grote steden, waar ze hun wafels bakten op kermissen, feesten en in de Middeleeuwen zelfs in tenten bij de kerken.
Een heerlijke traktatie voor de Sint. Een kruidige wafel vol smaak. Laat het heerlijk avondje maar komen.
Traditionele stroopwafels maak je met gist, daardoor zijn ze wat luchtiger en dikker dan knapperige wafels. Om ze te bakken gebruik je een ‘kniepertjesijzer’ (oublie-ijzer).
Zelf stroopwafels bakken? In dit filmpje laat culinair redacteur Klaske Bakker van Landleven zien hoe je dat doet. Zij bakt haar favoriete knapperige stroopwafels van een deeg zonder gist.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.