De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Appelcake

Deze appelcake is heel snel te maken als er onverwacht bezoek komt. De luchtig geklopte eiwitten maken het beslag extra licht. Volg Klaske in dit filmpje en bak zelf ook zo’n lekkere cake.
Bereidinhstijd: 1 uur en 15 min.


Een snelle en makkelijk te maken appelcake. Foto: Otto Kalkhoven

Dit heb je nodig voor de appelcake

  • 230 g fijne kristalsuiker
  • 180 g r oomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 5 eieren, dooiers en eiwitten apart
  • 250 g bloem
  • snuf zout
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 2 el amaretto
  • 3 kleine appels, geschild en in dunne plakjes gesneden

Zo ga je te werk voor de appelcake

  1. Meng in een kom met een garde de suiker en de boter. Klop er een voor een de eidooiers door en vervolgens de bloem met het zout en het bakpoeder.
  2. Klop in een brandschone kom met een mixer de eiwitten stijf. Ze zijn stijf genoeg als je de kom omgekeerd boven je hoofd durft te houden.
  3. Roer het eiwitschuim voorzichtig met een spatel door het beslag zodat alle luchtigheid erin blijft. Roer tot slot de amaretto door het beslag. (Hou je niet van amaretto? Laat dit dan gewoon achterwege.)
  4. Vet een bakvorm in en giet er het beslag in. Zet de appelstukjes mooi rechtop in het beslag.
  5. Zet de bakvorm in een op 175 graden voorverwarmde oven en bak de cake een kwartier. Verlaag dan de temperatuur naar 150 graden en bak nog een half uur.
  6. Test met een satéprikker of de taart ook van binnen goed gaar is. Zet de cake eventueel nog terug in de oven en test na tien minuten nog eens.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.