Fermenteren van voedsel is gezond, lekker en ook nog eens erg leuk om te doen. Christian Weij verlangde naar de zuurkool van zijn vader en probeerde die zelf na te maken. Nu, vier jaar later, is hij een expert op het gebied van fermenteren en schreef hij een boek vol recepten waar je enthousiast van wordt.
Het boek dat Christian Weij schreef over fermenteren heet 'Verrot Lekker.' Het is verkrijgbaar bij boekhandels of via www.verrotlekker.nl voor € 22,50. Daar vindt u ook informatie over de workshops van Christian.
Christian Weij: “Je kunt niet alleen van witte maar ook van rode kolen prima zuurkool maken. Wanneer je hiermee een stamppot bereidt, is een mooie roze maaltijd het resultaat."
Dit zijn unieke ovenschalen met Landleven motieven. De afmeting van de rechthoekige ovenschaal is 30,5 x 23,5 x 5,5cm hoog. De ronde quicheschaal heeft een doorsnede van 26 cm en is 4,3 cm hoog. Het is traditioneel aardewerk uit Boleslawiec in Polen. Al meer dan 200 jaar wordt dit aardewerk gegoten, met de hand afgewerkt en door lokale ambachtslieden bestempeld, beschilderd en gedecoreerd.
Verkoop door:Landlevenwebshop
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download van de Landleven special Doe het zelf. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden