Voedsel fermenteren met Christian Weij

Voedsel fermenteren met Christian Weij

Fermenteren van voedsel is gezond, lekker en ook nog eens erg leuk om te doen. Christian Weij verlangde naar de zuurkool van zijn vader en probeerde die zelf na te maken. Nu, vier jaar later, is hij een expert op het gebied van fermenteren en schreef hij een boek vol recepten waar je enthousiast van wordt.

Het boek dat Christian Weij schreef over fermenteren heet 'Verrot Lekker.' Het is verkrijgbaar bij boekhandels of via www.verrotlekker.nl voor € 22,50. Daar vindt u ook informatie over de workshops van Christian.

3 tips voor fermenteren

  • "Begin met een makkelijk recept. Zuurkool bijvoorbeeld, dat kan gewoonweg niet mislukken. Van daaruit kun je volop variëren en experimenteren."
  • "Ik zeg altijd: wees niet bang! Echt, er kan niets misgaan. De 'foute' bacteriën gaan dood door het zout dat je toevoegt en alleen de bacteriën die je wel wilt, blijven leven. Soms staat er wat schimmel op de pot. Schep dat er gewoon af, wat eronder zit is heus niet aangetast."
  • "Werk schoon. Gewoon schoon is goed genoeg voor fruit- en groentefermentatie, overdreven hygiënisch is niet nodig. Potten en andere materialen hoeven niet uitgekookt te worden, bacteriën gaan wel dood door het zout."

Hand met doorgesneden rode kool.

Christians recept voor zuurkool van rode kool

Christian Weij: “Je kunt niet alleen van witte maar ook van rode kolen prima zuurkool maken. Wanneer je hiermee een stamppot bereidt, is een mooie roze maaltijd het resultaat."

naar recept
Landleven ovenschalen

Dit zijn unieke ovenschalen met Landleven motieven. De afmeting van de rechthoekige ovenschaal is 30,5 x 23,5 x 5,5cm hoog. De ronde quicheschaal heeft een doorsnede van 26 cm en is 4,3 cm hoog. Het is traditioneel aardewerk uit Boleslawiec in Polen. Al meer dan 200 jaar wordt dit aardewerk gegoten, met de hand afgewerkt en door lokale ambachtslieden bestempeld, beschilderd en gedecoreerd. 

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven quicheschaal Landleven quicheschaal € 49,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven theedoeken Landleven theedoeken € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu