Laagjesijs met frambozen en limoen

Laagjesijs met frambozen en limoen

Ideaal met de hoge temperaturen: heerlijke frambozenijsjes waarmee je de zomer in huis haalt.

Meng een handvol verse frambozen met een schepje suiker en een scheutje limoensap. Prak het met een vork tot een puree. Maak laagjes in de ijsvormpjes: eerst een schepje frambozenpuree, daarna wat volle boerenyoghurt, nog wat frambozenpuree, en eindig met een laagje volle yoghurt. Zet de vormpjes in de vriezer tot de ijsjes helemaal bevroren zijn.

Tips ijsvormpjes

In de zomermaanden zijn ijsvormpjes redelijk voordelig verkrijgbaar bij diverse winkels (onder andere Hema, Action, Xenos, IKEA). Je kunt ook plastic of papieren bekertjes gebruiken als vormpje, bijvoorbeeld koffiebekertjes of schoongemaakte Danoontje-bakjes. Het lollystokje blijft dan niet altijd goed rechtop staan.

Tip: vouw een stukje aluminiumfolie dubbel en vouw het als een dekseltje over het ijsje. Prik het lollystokje erdoor; dat blijft nu mooi rechtop staan. Houd voor het serveren de vormpjes altijd even onder stromend water, dan komen de ijsjes er makkelijker uit.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.