Pittige olie

Pittige olie

Een leuk cadeau voor keukenprinsen of -prinsessen. Je maakt de olie met zelf gedroogde rode pepers of kant- en klare chilivlokken uit de winkel.
Bereidingstijd: 5 min.

Dit heb je nodig:

  • kleine glazen flesjes die je goed af lunt sluiten
  • eetlepen gedroogde chilivlokken
  • olijfolie
  • trechter

Zo ga je te werk:

  1. Maak de flesjes schoon en goed droog.
  2. Vul elk flesje met een flinke eetlepel gedroogde chilivlokken. Dit kunnen gemalen, gedroogde rode pepers van eigen oogst zijn of kant- en klare chili-vlokken uit de winkel (voordelig verkrijgbaar bij bijvoorbeeld toko’s).
  3. Vul de flesjes af met (goedkope) olijfolie en sluit ze af. Een trechter is een handig hulpmiddel om de flesjes schoon te vullen.

Andere culinaire zelfmaakcadeautjes

Kaneelstokjes in bruine snoeprolletjes met namen erop gestempeld.

Nostalgische snoeprolletjes

Deze nostalgische snoeprolletjes zijn heel makkelijk te maken. Maak ze samen met kinderen of juist voor kinderen.

naar het artikel

Jam in een kerstig potje met kaneel ernaast,

Kerstjam

Deze pruimenjam is op smaak gemaakt met heerlijke kerstachtige kruiden als kaneel en kardemom. Geef eens een potje jam uit jouw voorraad cadeau.

naar het artikel

Weckpotje zelfgemaakte mosterd met cadeaulint eromheen.

Zelfgemaakte mosterd

Een recept waarbij je volop kunt variëren: voeg andere kruiden toe (nootmuskaat, gemalen kruidnagel, dille), gebruik een andere azijn (dragon- of frambozenazijn) of vervang de suiker eens door honing. Zo maak je een echt persoonlijke mosterd.

naar het artikel

Weckpot met ingrediënten voor karamelcakejes.

Karamelcakejes in weckpot

Vul een mooie glazen pot met laagjes suiker, bloem, chocolade en karamelblokjes. Schrijf het recept op een mooi briefje erbij en de ontvanger van dit cadeau kan zelf de heerlijkste karamelcakejes bakken!

naar het artikel


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.