Crumble met cranberry's

Crumble met cranberry's

Een kerstig nagerecht met cranberry's en kardemom, heerlijk geserveerd met room, ijs of warme vanillesaus.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg cranberry’s 
  • 150 g rietsuiker
  • 125 g bloem 
  • 125 g boter in vlokjes
  • 125 g lichte basterdsuiker
  • 125 g amandelmeel of -schaafsel
  • 1 tl gemalen kardemom

Zo ga je te werk:

  1. Vet een ovenschaal in met boter en strooi er de cranberry’s en de rietsuiker in.
  2. Doe alle overige ingrediƫnten in een keukenmachine met mes en laat draaien tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  3. Verdeel dit kruimeldeeg over de cranberry’s en plaats de schaal in een op 200 graden voorverwarmde oven.
  4. Na ongeveer drie kwartier is dit kleurige en friszure nagerecht klaar. 

Dit recept komt van de website www.cookerathome.nl 
 

Iedere dag genieten van Landleven?

De Landleven scheurkalender 2017 geeft iedere dag inspiratie. Met spreuken over het platteland, tips voor de moestuin en smakelijke streekgerechten.

Bestel hier