December

Filter op:
Crumble met cranberry's

Een kerstig nagerecht met cranberry's en kardemom, heerlijk geserveerd met room, ijs of warme vanillesaus.

Door Klaske Bakker
Boerenkoolquiche

Zin in eens wat anders op tafel? Maak dan deze boerenkoolquiche in plaats van de oude vertrouwde boerenkoolstamppot. Ziet er verrassend uit, maar is net zo lekker!

Door Klaske Bakker
Zachtjes gesmoorde uiensoep met boerenkaasbroodstengels

Lekker om gasten voor te zetten op een winterse dag: deze smaakvolle uiensoep met zelfgemaakte broodstengels.

Door Klaske Bakker
Kerstjam

Deze pruimenjam is op smaak gemaakt met heerlijke kerstachtige kruiden als kaneel en kardemom.

Door Klaske Bakker
Pittige olie

Een leuk cadeau voor keukenprinsen of -prinsessen. Je maakt de olie met zelf gedroogde rode pepers of kant- en klare chilivlokken uit de winkel.

Door Klaske Bakker
Zelfgemaakte mosterd

Een recept waarbij je volop kunt variƫren: voeg andere kruiden toe (nootmuskaat, gemalen kruidnagel, dille), gebruik een andere azijn (dragon- of frambozenazijn) of vervang de suiker eens door honing. Zo maak je een echt persoonlijke mosterd.

Door Klaske Bakker
Moskovische tulband

Op de cover van Landleven nummer 11 van 2016 staat een heerlijke tulband. Hieronder vind je het originele recept van banketbakker Cees Holtkamp die bekend staat om zijn 'Moskovische tulband'.

Door Landleven