Koken met kliekjes

Koken met kliekjes

Kook creatief met kliekjes en bespaar ongemerkt vele euro’s. Culinair redacteur Klaske Bakker geeft hier haar persoonlijke kooktips en recepten. Er zijn namelijk nog heerlijke gerechten te maken met restjes eten uit je voorraad- of koelkast.

Jaarlijks gooien we met zijn allen tonnen aan voedsel weg, voedsel dat nog prima gegeten had kunnen worden. Deze verspilling is niet alleen zonde van het eten, het is ook een aanslag op onze portemonnee.

In dit artikel staan vooral ideeën om daarmee aan de slag te gaan, de recepten zijn suggesties. Het maakt niet uit welke kliekjes in je koelkast liggen! Je kunt gerust een andere soort groente, fruit, vlees of vis gebruiken dan in het recept genoemd wordt. Het artikel is onderverdeeld in 7 verschillende veelvoorkomende soorten kliekjes.

Rijstepap met bruine suiker.

4. Rijst

Rijstepap
Deze rijstepap kun je weer gebruiken als vulling voor een rijstevlaai. Volg daarbij het recept voor de bodem van deze aardbeienvlaai. In plaats van pudding en aardbeien, gebruik je de rijstepap als vulling.

Zalmquiche

6. Kaas

Zalmquiche

Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske!

Bestel hier
-->