Wist jij dat je brood kunt wecken? Hier vind je een instructiefilmpje waarin culinair redacteur Klaske precies laat zien hoe dat moet.
In deze Landleven special vind je onze lekkerste recepten voor broodjes, zachte bolletjes, gevulde kerststollen of zoete kaneelbroodjes. Daarnaast bevat deze special recepten voor feestelijke broden en broden uit verschillende streken. Prijs: €7,95.
Wecken is als culinaire traditie toegevoegd aan de Unesco-Werelderfgoedlijst van immaterieel erfgoed. Carolina Verhoeven van de Landskeuken is in Nederland een belangrijk ambassadeur van het wecken. Daarom staat de Landskeuken daarnaast ook op de Nationale Lijst. Om dit feit te vieren verzamelde Landleven hier allerhande weetjes over wecken plus recepten.
De Twentse twintiger Gijs Zwaferink brengt zijn vrije tijd het liefst door achter weckketel en sappan. “Ik ben gewoon helemaal weg van wecken. Het is een prachtige hobby. Ons gezin mijn vader, moeder, oma, broertje en zusje kan het hele jaar eten van de groentes die ik inmaak." Zijn beste tips deelde Gijs met Landleven.
Cake laat zich prima wecken. Handig om op voorraad te hebben voor bij de koffie als er onverwacht bezoek komt!
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.