Zeewier koekjes

Zeewier koekjes

“Zeewier is erg lekker en ook nog eens supergezond. Ik vind dat iedereen zeewier moet leren kennen”, zegt Nicolette Hetzler, liefhebber van de zilte zeegroente.

Nicolette Hetzler: "Zeewier heeft de toekomst. Het is gezond en lekker, en daarnaast ook nog eens goed te telen. De teelt heeft een heel hoge omloopsnelheid, heeft geen pesticiden nodig en gebeurt – vanzelfsprekend – in zee, waar ruimte genoeg is. Zeewier bevat vitaminen, mineralen, kalium, natrium, jodium en veel calcium. Ze zeggen weleens dat tien gram per dag voldoende is om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Dat wil ik bij een breder publiek onder de aandacht brengen."

Zeewierkoekjes. De mogelijkheden zijn eindeloos: zeewierspaghetti, tapenade, crackers, koeken, soep en natuurlijk de al veel beter ingeburgerde sushi en salade. - Foto: Gert Tabak

Zelf koken met zeewier? In het kookboek Zilt en Bitter van Ria Loohuizen staan recepten met zeekraal, zeesla en zoutmelde en achtergrondinformatie over minder bekende planten als absinthalsem, boerenwormkruid en cichorei. Verkrijgbaar voor € 19,95. Fontaine Uitgevers, ISBN 978 90 5956 640 1.

Noordzeeboerderij De Stichting Noordzeeboerderij heeft toekomstvisies ontwikkeld voor zeeboerderijen op verschillende plekken voor de Hollandse kust met naast zeewierteelt ook visserij, schelpdierenkweek, natuurbeheer en wellicht ook energieproductie. Meer over het werk van de stichting lees je op www.noordzeeboerderij.nl