Cheesecakes in een glaasje

Cheesecakes in een glaasje

Maak cheesecake (ook bekend als ‘monchou-taart’) eens niet in een gewone springvorm, maar in allemaal kleine glaasjes. Een leuke manier om kleine porties te serveren!
Bereidingstijd: 1,5 uur

Dit heb je nodig:

  • 100 g boter
  • 200 g digestive biscuits of bastognekoek, fijngestampt
  • 400 g roomkaas
  • 100 g suiker
  • 1 kleine citroen, geraspt en uitgeperst
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml slagroom
  • 1 potje frambozenjam

Zo ga je te werk:

De hoeveelheiden zijn wat lastig aan te geven, omdat de inhoud van de gebruikte glaasjes kan variƫren. Houd dit aan als basisrecept, misschien zul je wat overhouden.

Voor de bodem

  1. Smelt de boter in een pan.
  2. Roer er de koekkruimels door.
  3. Laat het mengsel wat afkoelen en maak in elk glaasje een bodem van koekkruimels.
  4. Druk de koekjes aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Kijk naar de zijkant van het glaasje: zorg dat de bodem in verhouding niet te dik of te dun wordt.
  6. Laat de bodems een half uur afkoelen in de koelkast.

Voor de vulling
  1. Roer de roomkaas los met de suiker, het sap en de rasp van de citroen en de zaadjes van de vanillepeul.
  2. Klop in een andere kom de slagroom stijf.
  3. Spatel de slagroom voorzichtig door de roomkaas.
  4. Verdeel het mengsel over de glaasjes, tot een stukje onder de rand.
  5. Strijk het mooi glad.
  6. Zet de glaasjes minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.

Voor de topping
  1. Maak de cheesecakes af door vlak voor het serveren elk glaasje te bedekken met een laagje losgeroerde frambozenjam.

Meer cheesecake recepten?

Hier vind je het recept voor een cheesecake met bosbessen op de traditionele New Yorkse stijl

Bekijk dit artikel