Zo ga je te werk
Maak een dag van tevoren de custard en de gelei.
- Voor de custard meng je met een mixer de eidooiers met de suiker, tot de dooiers bleek worden en in volume verdubbeld zijn.
- Meng in een pannetje de melk met de room en de zaadjes van het vanillestokje.
- Breng dit aan de kook en draai daarna het vuur lager.
- Voeg een scheutje melk toe aan de dooiers terwijl je goed klopt.
- Voeg nu het eimengsel toe aan het pannetje met room (houd de temperatuur laag, anders krijgt je roerei).
- Blijf stevig kloppen op een laag vuur tot de vla mooi dik en stevig wordt.
- Laat afkoelen.
Maak nu de vlierbloesemgelei.
- Leg de blaadjes gelatine in een kommetje water en laat ze in vijf minuten zacht worden.
- Breng 3 deciliter water aan de kook en meng er de uitgeknepen gelatineblaadjes door, samen met de vlierbloesemsiroop, de vanillezaadjes en het (in stukjes gesneden) fruit.
- Hiervoor kun je vers fruit of fruit uit de diepvries gebruiken.
- Meng alles goed en laat het een nacht in de koelkast staan.
- Op de dag van de picknick zelf stel je de trifle samen.
- Snijd de cake in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
- Leg een laagje cakeblokjes in de schaal en bedek deze met een laagje vlierbloesemgelei.
- Bedek dit weer met een laagje custard.
- Ga zo door met laagjes maken tot alles op is.
- Maak de trifle af door het geheel te bedekken met lobbig geklopte slagroom, vers fruit naar keuze en enkele blaadjes munt die je fijn gesneden of gescheurd hebt.