Home > Lekker eten > Bakken > Kwarkbrood

Kwarkbrood
Zin in kwarkbrood? Probeer dit recept voor zelfgebakken kwarkbrood met boter en zelfgemaakte jam eens uit! Dat is een heerlijk ontbijtje. Bereidingstijd: 1 uur en 45 min.
Dit heb je nodig voor kwarkbrood:
- 100 g rozijnen
- 500 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eieren
- 125 g roomboter, op kamertemperatuur
- 250 g volle kwark
- 1 zakje vanillesuiker
- ¼ tl zout
- cakeblik
- bakpapier
Zo maak je het:
- Doe de rozijnen in een kommetje en giet er wat kokend water over. Laat ze zo een kwartier weken.
- Doe alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng alles goed met de deeghaken van jouw mixer.
- Laat het deeg een kwartier rusten.
- Giet de rozijnen af, meng ze door het deeg en kneed het geheel nog even goed door.
- Bekleed het cakeblik met bakpapier.
- Vouw het deeg enkele malen dubbel en leg het met de naad naar beneden in het blik.
- Dek het af met een theedoek en laat het nog even een kwartiertje staan.
- Bestrijk het aan de bovenkant eventueel met een beetje melk.
- Bak het kwarkbrood daarna in een voorverwarmde oven op ongeveer 150 graden in een uur goudbruin en gaar. Serveer het kwarkbrood met (zelfgemaakte) jam en roomboter.
Inspiratie voor jam
Wil je zelf jam maken? Probeer dan eens bramenvlierbessenjam, pruimenjam of rabarberjam! Veel plezier met maken!
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."