De geur van versgebakken brood. Wie kan dat weerstaan? Dat moment waarop het brood nog een beetje warm, de korst knapperig en de geur onweerstaanbaar is. Heerlijk! Hier vindt u een recept om een speltbrood te maken. Lekker en gezond. Dit brood maak je met een starter of voordeeg. Dit is een snelle manier om een soort zuurdesem te maken. Je maakt het op de volgende manier. Bereidingstijd: 5 uur
Voor 100 g voordeeg:
Voordeeg:
Een fijn recept voor granola om zelf te maken. Een bakplaat in de oven vol lekkere noten, zaden en een snuf kaneel laat het huis heerlijk kruidig ruiken. En het resultaat is overheerlijk in een kom vol melk of yoghurt.
Ons land kent nog tal van ouderwetse korenmolens. Soms is er ook een winkeltje bij waar het gemalen goed te koop is. Wil je zelf brood bakken? Maak hier gebruik van! Meel van de molen is vaak beter van kwaliteit en het assortiment in de molen is groter. En je ondersteunt de molenaar om dit ouderwetse beroep in stand te houden.
Niets is zo lekker als versgebakken brood uit eigen oven. Bak je eigen speltbrood of zonnebloempittenbrood met dit recept.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.