Lekkere chocoladepudding gedecoreerd met vlokken en slagroom

Chocoladepudding

Erika Boerma verzamelt puddingvormen en deelt graag enkele van haar recepten met je. Hier de chocoladepudding. Een ware traktatie voor elk moment!
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 l melk
  • 90 g maïzena
  • 150 g suiker
  • 60 g cacaopoeder
  • ½ pakje vanillesuiker

Zo ga je te werk:

  1. Houd twee kopjes melk apart en breng de rest van de melk aan de kook.
  2. Roer intussen de maïzena en het cacaopoeder door elkaar en meng ze met de achtergehouden koude melk.
  3. Giet dit papje onder voortdurend roeren in de kokende melk.
  4. Laat het mengsel even doorkoken tot het gaar en gebonden is.
  5. Voeg tot slot de vanillesuiker toe.
  6. Spoel de puddingvorm met koud water en giet het mengsel erin.
  7. Laat de pudding in de koelkast koud worden.
Lekker met slagroom.

Landleven special Zuivel

In de Landleven special Zuivel vind je alles wat met zuivel te maken heeft. Lees de verhalen van echte kaasmakers, leer zelf boter, yoghurt, crème fraîche en hangop maken of laat je verrassen door de heerlijke recepten met melk, boter en kaas als hoofdingrediënt.
Prijs: €8,95.