Lekkere chocoladepudding gedecoreerd met vlokken en slagroom

Chocoladepudding

Erika Boerma verzamelt puddingvormen en deelt graag enkele van haar recepten met je. Hier de chocoladepudding. Een ware traktatie voor elk moment!
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 l melk
  • 90 g maïzena
  • 150 g suiker
  • 60 g cacaopoeder
  • ½ pakje vanillesuiker

Zo ga je te werk:

  1. Houd twee kopjes melk apart en breng de rest van de melk aan de kook.
  2. Roer intussen de maïzena en het cacaopoeder door elkaar en meng ze met de achtergehouden koude melk.
  3. Giet dit papje onder voortdurend roeren in de kokende melk.
  4. Laat het mengsel even doorkoken tot het gaar en gebonden is.
  5. Voeg tot slot de vanillesuiker toe.
  6. Spoel de puddingvorm met koud water en giet het mengsel erin.
  7. Laat de pudding in de koelkast koud worden.
Lekker met slagroom.

Landleven almanak 2023

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,50.