Maart

Filter op:
Brandnetel-spinaziesoep

Met wilde planten van je erf kun je heerlijke gerechten maken. Jonge brandnetels bijvoorbeeld zijn erg gezond en goed te eten in het voorjaar. Verwerk ze bijvoorbeeld in deze vegetarische soep met spinazie.

Door Klaske Bakker
Speltbrood

Dit brood maak je met een starter of voordeeg. Dit is een snelle manier om een soort zuurdesem te maken. Je maakt het op de volgende manier.

Door Klaske Bakker
Zoete melktaart

De zoete smaak van melk, vanille en een vleugje kaneel worden gecombineerd in deze heerlijke taart. Erg lekker ’s middags bij een kopje thee en als verrassing voor moederdag ook heel geslaagd.

Door Klaske Bakker
Brood bakken met meel van de molen

Ons land kent nog tal van ouderwetse korenmolens. Soms is er ook een winkeltje bij waar het gemalen goed te koop is. Wil je zelf brood bakken? Maak hier gebruik van! Meel van de molen is vaak beter van kwaliteit en het assortiment in de molen is groter. En je ondersteunt de molenaar om dit ouderwetse beroep in stand te houden.

Door Mario Broekhuis
Chocoladepudding

Erika Boerma verzamelt puddingvormen en deelt graag enkele van haar recepten met je. Hier de chocoladepudding, een ware traktatie voor elk moment!

Door Klaske Bakker